Autó riasztó

Az autó riasztónál a GSM riasztót alkalmazzák. Az ugyanis alkalmas minden olyan eszközhöz, aminek van sziréna kimenete, vagy valamilyen villogó kimenete. Az autónak pedig van indexe, amit erre a célra tökéletesen meg felel. Sziréna kimenete, akkor van, ha beleszerelnek valamilyen riasztó rendszert, esetünkben a GSM riasztót.

Tehát akkor, ha megszólal az autóján a riasztó, vagy elkezdenek villogni az indexlámpák, a riasztó az előre beprogramozott két telefonszámot felhívja. Lehetőség van arra a beállításra is, hogy nem csak egyszer hív a riasztó, hanem kétszer is. Ezáltal biztos, hogy értesül a történtekről.

Az autóriasztónál is be lehet állítani SMS küldési lehetőséget. Itt több fajta verzió van: például, ha megemelik az autót, vagy betörik az ablakot stb. a riasztó azonnal értesíti Önt és a másik beprogramozott telefonszámot. Ez a megoldás talán még jobb mint a telefonhívásos. Ugyanis ha Ön a telefonját valahol letette és nincsen a közelében, nem valószínű, hogy meghallja, ha csörög.

Tegyük fel, hogy nem hallotta meg, majd csak a második csörgetés után veszi csak észre, hogy hívta valaki. Megnézi, de véletlenül elfelejtette, hogy az a szám kié is. Ebben az esetben hiába hívta Önt a riasztója, nem sikerült vele elérni semmit sem. Azonban ha SMS-t kap azt elolvassa és pontosan tudja mi történt.

Más szempontból is hatékonyabb lehet az SMS. Tegyük fel épp egy  tárgyalás közepén ül és a főnöke valami nagyon fontosról beszél, így Önnek le kell halkítania a telefonját. Ekkor sem értesül a hívásról. Ellenben ha SMS jön azt meg tudja nézni, mert csak rápillant egy-két másodpercre, és már tudja is mi a baj.

Lehetőség van arra a fukcióra is, hogy az autó riasztóhoz csatlakoztatunk egy gyújtásleállítót. Tehát, ha illetéktelenek indítják be az autóját, akkor riasztja Önt, és leállítja a gépjárművet. Ez is nagyon hatékony megoldás az autó védelmére. Ugyanis az előző esetekben hiába lett értesítve az eltulajdonításról, nem tud semmit tenni ellene. Ilyenkor azonban nem kell idegeskednie, hogy mi lesz az autójával. Biztos lehet benne, hogy nem fogják tudni sehova se elvinni a tolvajok.

Olvashat még: